«

»

تیر ۱۹

لبنیات بدون گلوتن

بیشتر شیر خشک ها حاوی گلوتن می باشند بنابراین از بدون گلوتن بودن محصولات لبنی که شامل شیر خشک می باشند اطمینان حاصل نمایید.

1_ بستنی بدون گلوتن:

مواد لازم:

  • شیر: یک کیلو
  • شکر: 250 گرم
  • ثعلب: 30 تا 50 گرم
  • گلاب: نصف استکان
  • زعفران ساییده شده: یک سوم قاشق غذا خوری
  • خامه: 100 گرم

طرز تهيه:

شير را بجوشانید و بعد حرارت آن را ملايم كرده و زعفران حل شده در گلاب را اضافه كنيد؛ شكر و ثعلب مخلوط شده را هم كم كم به آن اضافه كرده، با چنگال مرتب به هم بزنید تا شكر و ثعلب در شير حل شود. پس از خنك شدن مايع بستني، آن را در ظرف فلزي ( استيل) بریزید و در ظرف پر از يخ نرم شده قرار دهید و با همزن مرتب به هم بزنید تا بستني خودش را گرفته وسفت و كشدار شود. ظرف را در فريزر قرار دهید و بعد از نيم ساعت بستنی را مجدداً با همزن خوب هم بزنید تا بستني آماده شود. موقع سرو بستنی می توان با يك قاشق سوپخوري شربت آلبالو یا پودر پسته آن را تزئين کرد و يا به طريق زير به آن خامه تكه تكه شده اضافه نمود.

خامه را با كاردك فلزي يا پلاستيكي به كف سيني به قطر 2 ميلي متر بكشيد و آن را در فريزر و يا يخدان قرار دهيد. پس از سفت شدن آن را با كاردك از سيني جدا كرده و به بستني اضافه كنيد .

نکته:

  1. وقتي خامه به راحتي شكل نمي گيرد، نشان دهنده پرچرب بودن آن است. در اين صورت كمي شير خنك به آن اضافه مي کنید و خوب به هم مي زنید، بعد مورد استفاده قرار مي دهید.
  2. اگر كيفيت ثعلب( ماده پودري شكلي است كه معمولاً براي غليظ كردن بستني ها و بعضي از مرباها مورد استفاده قرار مي گيرد) پائين بوده ويا مقدار آن براي تهيه بستني كم باشد، در اين شرايط بستني كشدارنشده و حالت يخي به خود مي گيرد، پس بهتر است به مقدار تعيين شده توجه شود.
  3. در صورتی که امکان قرار دادن ظرف بستنی در یخ نرم شده نبود می توان ظرف بستنی را داخل فریزر قرار داد و قبل از اینکه مایع بستنی به دیواره های ظرف بچسبد آن را از فریزر خارج نموده، خوب هم بزنید تا یخ نبندد. این کار را برای 2 الی 3 بار تکرار کنید.
  4.  كل انرژي اين مقدار بستني، 1735 كالري است. اين مقدار اگر توسط 10 نفر ميل شود، سهم هر فرد 5/173 كالري خواهد بود.

2_ ماست بدون گلوتن:

مواد لازم :

  • شیر: 1 لیتر
  • ماست: 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه :
ابتداشیر را می‌جوشانیم و می‌گذاریم تا کمی سرد شود.
هنگام مایه زدن ماست ،شیر باید به اندازه ای گرم باشد که انگشت شما گرمای آن را کاملا حس کند بدون اینکه انگشت را بسوزاند.
سپس ۲قاشق ماست را با کمی شیر سرد مخلوط می کنید و داخل شیر می‌ریزید و کمی هم بزنید تا شیر با ماست مخلوط شود.
بعد از آن در پوشی روی دهانه ظرف بگذارید و روی ظرف و دور آنرا با پارچه های کلفت و یا پتوی کوچک  بپوشانید و بگذارید ۴ تا ۵ ساعت بماند تا ماست به آرامی  بسته شود.
پس از باز کردن روی ماست، آنرادر یخچال قرار دهید تا کاملاً سرد شود و حداقل تا 24 ساعت به آن قاشق نزنید.

 نکته:

  1. اگر ماست شما آب انداخت ویا بریده بریده شد به این دلیل است که موقع مایع زدن ،شیر زیاد داغ بوده.
  2. اگر ماست نبست، به این دلیل است که شیر سرد بوده و یا مایه ماست که همان دو قاشق است برای شیر کم بوده است بنابراین در اندازه گیری شیر و ماست دقت کنید.
  3. اگر هنگام مایه زدن، ماست را با کمی شیر مخلوط کنید و سپس آنرا در شیر را بریزید، ماست رویه نمی‌بندد.
  4. اگر دوست دارید ماست شما ترش مزه شود،آنرا به مدت ۱ روز بیرون از یخچال و در فضای اتاق قرار دهید.
  5. اگر می خواهید ماست شما سفت شود، ماست را داخل کیسه ای برزید و انرا از جایی اویزان کنید تا آب آن به مرور گرفته شود. می توان از آب خارج شده از ماست برای تهیه دوغ یا قره قوروت استفاده کرد.


 

3_ دوغ گازدار بدون گلوتن:

آب ماست و کمی ماست را در  شیشه یا بطری بریزید و درب بطری را محکم کنید سپس به مدت 48 ساعت در دمای آشپزخانه نگهداری نمایید.

آب ماست را به دو روش می توان تهیه نمود:

  1. از طریق تهیه ماست چکیده.
  2. جمع کردن  آب ماست حین استفاده از آن.

4_ پنیر بدون گلوتن :

مواد لازم :

شیر: 1 لیتر
آبلیمو: 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

ابتدا شیر را حرارت دهید. وقتی شیر به جوش آمد، شعله اجاق را خاموش كنید. سپس دو قاشق آبلیمو به آن اضافه كنید و بهم بزنید تا شیر بریده شود. بعد آن را از پارچه نازكی كه داخل آبكش قرار داده اید رد كنید و پارچه را روی پنیر برگردانید سپس جسم سنگینی را  به مدت چهار الی پنج  ساعت روی آن قرار دهید تا آب آن خارج شود.  بعد پنیر را قطعه قطعه كرده ، در آب خارج شده از پنیر و نمك نگهداری كنید .

 

5_ قره قروت بدون گلوتن:

براي تهيه قره قوروت آب ماست (که هنگام تهیه ماست چکیده به دست می آید)را بجوشاند تا رنگ آن تیره و غلیظ شود و سپس آن را درون ظرف بریزید. اين محصول بسيار ترش مزه بوده و به عنوان چاشني همراه غذاهاي مختلف مخصوصا انواع آش مصرف مي‌شود.

17 comments

Skip to comment form

  1. مسعود

    ممنون بابت طرز تهيه ي محصولات.فقط نون بدون گلوتن هم برامون جور كنين خيلي خوب ميشه.مرسي زارعي همدان

    1. lada

      سلام دوست عزیز من هم حساسیت به گلوتن دارم و برای تهیه نان با شرکت تهیه نان وشیرینی سلیاک در ارتباط هستم.البته این مرکز در تهران هستش اما برای شهر های دیگه هم محصولاتش رو میفرسته و البته باید بگم نان و شیرینی های واقعا خوشمزه ای هم درست میکنن.با این شماره ها تماس بگیرید.09124971371 مهندس عباسی.یک انجمن هم در بیمارستان طالقانی تهران تشکیل شده اگه سوالی داشته باشین کمکتون میکنن.

  2. sara

    سلام، خامه ث بدون گلوتن از کجا تهیه کنیم؟ ممنونم.

  3. سارا

    سلام
    ثعلب گلوتن نداره؟؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      خیر. گلوتن ندارد.

  4. زهرا

    با تشكر از راهنماييهايتان، آيا كره پاستوريزه و انواع پنيرها و خامه گلوتن دارند، اگر چنين است كره يا خامه را چگونه تهيه كنيم

    1. مدیر سایت

      سلام
      بیشتر محصولات لبنی تولید شده در کارخانه ها آلوده به گلوتن می باشند.
      سعی کنید از شیر و لبنیات محلی مطمئن استفاده کنید.

  5. امین

    سلام
    چرا خوردن کشک و دارچین برای بیماران سلیاکی ممنوع است؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      خیر، مصرف کشک و دارچین برای بیماران مبتلا به سلیاک بلامانع است.
      فقط به این نکته توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین خریداری می کنید از بدون گلوتن بودن مسیر تولید آن اطمینان حاصل کنید.
      پیشنهاد می شود که پودر دارچین را در منزل تهیه کنید، همچنین حتی الامکان از مصرف لبنیات کارخانه ای پرهیز کنید.

  6. سجاد

    سلام لطفا یک شیر خشک بدون گلوتن معرفی کنین ممنون میشم

    1. مدیر سایت

      سلام
      شیر خشک را برای چه منظوری می خواهید استفاده کنید؟
      اگر برای نوزاد می خواهید می بایست با تجویز پزشک متخصص شیر خشک تهیه کنید.
      شیر خشک های بیومیل نوع بدون گلوتن نیز دارند.

  7. toktam

    باعرض سلام من چند روزی است که متوجه این بیماری شده ام و شدیدا به نون وپنیر و گردو وابسته هستم حالا به من میگن اصلا لبنیات مصرف نکنید امکان داره براتون بفرمایید شیر و ماست و پنیر به چه مقدار استفاده کنم .ضمنا دچار آنمی شدید و دیابت هم شده ام لطفا راهنمایی بفرمایید

    1. مدیر سایت

      سلام
      دوست عزیز سوالات در مورد بیماری سلیاک را می توانید از طریق بخش تماس با ما بپرسید و جواب آن را کانال تحقیقاتی سلیاک که آدرس آن در سایت آورده شده است مشاهده کنید.
      به طور موقت جواب شما را در این دیدگاه قرار می دهیم:
      شما باید نوع نونی که مصرف میکنید عوض کنید و از نون های بدون گلوتن استفاده کنید. مقدار لبنیات بر اساس دیابتتون تنظیم بشه. ولی برای استفاده حتما از لبنیات طبیعی از لبنیات فروشی ها شیر طبیعی مطمئن تهیه کنید و ماست؟ پنیر و دوغ رو در منزل تهیه کنید. با رژیم صحیح و کامل کم خونی به زودی برطرف خواهد شد ولی حتما تحت نظر متخصص غدد مقدار مجاز مواد غذایی رو استفاده کنید تا دچار مشکل نشید.
      دکتر رستمی، کانال تحقیقاتی سلیاک ایران

  8. Sanaz

    با سلام میخواستم بدونم ماست دارای گلوتن است؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      به طور کلی محصولات لبنی بدون گلوتن می باشد، اما احتمال اینکه لبنیات کارخانه ای حاوی گلوتن باشند خیلی زیاده.
      بنابراین توصیه می شود حتی الامکان لبنیات خانگی یا محلی ( سنتی) مصرف نمایید.

  9. مریم

    سلام.خامه چطور درست میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      با شیرهایی که در دسترس مردم هست خامه نمیشه درست کرد.
      بهتره از سر شیر به جای خامه استفاده کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *