«

»

مرداد ۰۹

جایگزین بکینگ پودر و مایه خمیر

بکینگ پودر بدون گلوتن:

بکینگ پودر بدون گلوتن = جوش شیرین یک واحد + کرم تارتار 2 واحد

طرز تهیه:

مواد را خوب با هم مخلوط کرده و در ظرفی که هوا در آن نفوذ نکند، نگهداری کنید و نصف مقدار بکینگ پودر ذکر شده در دستور غذا را استفاده کنید.

نکته: از این مخلوط می توانید در غذاهای گلوتن دار هم به جای بکینگ پودر استفاده کنید. این مخلوط دو برابر بهتر از بکینگ پودر خمیر را پف می دهد.

مایع خمیر مایع خمیر بدون گلوتن:

مایع خمیر بدون گلوتن = جوش شیرین + آبلیمو

 طرز استفاده:

 مواد کیک یا نان مود نظر را طبق دستور با هم مخلوط کرده، سپس مقدار مساوی از جوش شیرین و آب لیمو را به گونه­ای که مقدارشان روی هم برابر مقدار مایه خمیر ذکر شده در دستور غذا باشد، به خمیر اضافه کنید و طبق دستور آنرا بپزید.

نکته: در این حالت خمیر به زمان استراحت برای ور آمدن احتیاج ندارد.

نکته: جوش شیرین و آب لیمو حتما باید در آخرین مرحله به خمیر اضافه شوند تا مانند مخمر عمل کنند.

منبع: کتاب بیماری سلیاک

36 comments

Skip to comment form

  1. masood

    با سلام و خسته نباشید
    سایت جالبی دارید
    سوالی داشتم :
    _آیا با آرد بدون گلوتون می شود نان های مثل نان گندم درست کرد؟ آیا ضخامت آن را خواهد داشت؟ و داخل نان خمیر نمی شود>؟؟

    1. مدیر سایت

      سلام خیلی ممنون!
      اگر منظور شما نان مسطح است، بله ولی شاید کیفیت نان گندم را پیدا نکند.
      به لطف خدا به زودی دستور پخت نان های مسطح را در سایت قرار خواهیم داد.

  2. آسیه

    سلام
    آیا میتوان از خمیر مایه به جای بکینگ پودر در کیکها استفاده کرد؟
    متشکر

    1. مدیر سایت

      سلام
      فکر نکنم، تاحالا تجربه نکردم.

  3. غلام

    سلام ببخشید میتوانیم ذرت سفید راآسیاب کرده ارد درست کنیم

    1. مدیر سایت

      سلام
      منظورتان از ذرت سفید چیست؟
      اگر منظورتان همان ذرت معمولیه؛ به صرفه نیست که ذرت را خودتان آسیاب کنید. می توانید آرد ذرت مطمئن تهیه کنید که قیمت و کیفیت آن بسیار مناسب تر است.
      جهت راهنمایی برای تهیه آرد ذرت مطمئن با ما تماس بگیرید.

  4. محمد

    جوش شیرین ضرر داره

  5. اسماعیل

    برای درست کردن بکینگ پودر آیا میشه به جای جوش شیرین از مواد دیگه ای استفاده کرد که سالم وبی ضرر باشه؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      خیر، امکان پذیر نیست.
      در آینده سعی می کنیم دستور های پختی را معرفی کنیم که بکینگ پودر کمتری نیاز داشته باشید.

  6. المیرا

    Slm man mikham noone hajim doros konam be jay khamir maye josh shirin ba ablimo bezanam pof kafio dare? Kolan be khamir dg esterahat nemidim?to tarz tahie khamiram esterahat dadeu

    1. مدیر سایت

      سلام
      جوش شیرین و آبلیمو شاید مانند مایع خمیر های خوب پف نداشته باشه ولی امتحانش ضرری نداره.
      وقتی از جوش شیرین و آبلیمو استفاده می کنید دیگه نیاز نیست به خمیر استراحت بدهید.

  7. fariba

    سلام.یک واحد یعنی چقدر؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      در این نوشته اندازه و مقدار واحد مهم نیست.
      واژه واحد برای این آورده شده است که شما بتوانید نسبت افزودن مواد به یکدیگر را رعایت کنید.
      به عنوان مثال: یک قاشق جوش شیرین را با دو قاشق کرم تارتار مخلوط کنید.

  8. محمد

    آیا میتوان به جای خمیر مایع از جوش شیرین استفاده کرد؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      بله، اما دیگر نباید به خمیر استراحت بدهید.
      تا جایی که می توانید از جوش شیرین کمتر استفاده کنید.

  9. سوده

    سلام
    من نون شیرمال میخوام درس کنم. تودستورخمیرش خمیرمایه بکار نرفته .ایا نونش خوب در میاد؟
    وزمان امدن خمیر چقدر طول میکشه؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      دستور پخت ارسال کنید تا راهنمایی تون کنم.

  10. زهرا

    سلام ببخشید درسته ک بکینگ پودر از ادرار درست میشه

    1. مدیر سایت

      سلام
      خیر، همچین چیزی صحت ندارد.

    2. اکرم

      سلام
      بیکینگ پودر همون بی کربنات سدیمه، که به وسیله ادرار از بدن دفع میشه
      این به این معنا نیست که بیکینگ پودر همون ادراره.
      اما باید در مصرفش زیاده روی نکرد

  11. میلاد

    آیا بکینگ پودر معمولی گلوتن دارد ؟!؟؟!
    هم من نمیدونم کرم تار تار چیه ؟ ندیدم تا حالا

    1. مدیر سایت

      سلام
      بله، می تواند گلوتن داشته باشد.
      کرم تارتار هم مانند بکینگ پودر نوعی بهبود دهنده است که در بازار به صورت پودری شکل موجود می باشد.

  12. رعنا

    سلام میشه بجای خمیر مایع فوری در دونات از بکینگ پودر استفاده کنم

    1. مدیر سایت

      سلام
      بله ممکنه، در این صورت دیگر نباید به خمیر استراحت بدهید.

  13. سمانه

    سلام.با تشكر از شما
    ميخواستم ببرسم كه آيا جوش شيرين موجود در بازار گلوتن دارد يانه چون شنيدم پايه اصليش از گندمه.

    1. مدیر سایت

      سلام
      خیلی ممنون از لطفتون
      خیر، جوش شیرین گلوتن ندارد و ربطی هم به گندم ندارد.

  14. عفت

    سلام. برای درست کردن خمیر پیتزا میشه از جوش شیرین=آب لیمو استفاده کرد و نیازی به استراحت خمیر نیست؟ جوش شیرین ضرر نداره؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      خیر نیازی به استراحت دادن ندارد.
      سعی کنید زیاد جوش شیرین مصرف نکنید.

  15. ثمین

    من یک کیک بدون بکینگ پودر با تخم مرغ کم می خام طرز تهیه لطفا

    1. مدیر سایت

      سلام
      درخواست سختی کردید، اما اگر دستور مشابهی پیدا کردیم حتما در سایت قرار میدهیم.
      دوستان و مخاطبان سایت هم می توانند راهنمایی کنند.
      سپاسگزارم

  16. داود

    خمیر مایه بدون گلوتن (مارک خارجی ) در ایران پیدا نمیشه ؟ چون در خارج برای پخت نان های بدون گلوتن از خمیرمایه استفاده میکنن . اگه در ایران پیدا میشه بهترین و مطمئن ترین مارک کدوم هست ؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      به آدرس زیر مراجعه بفرمایید.
      http://www.glutenfree.ir/?p=454

  17. مرال

    سلام
    ببخشيد ميشه دستور نون پخت بدون گلوتن رو بهم بديد.
    متشكرم

    1. مدیر سایت

      سلام
      لطفا به لینک زیر مراجعه کنید:
      http://www.glutenfree.ir/?cat=5

  18. مينا

    سلام من ميخوام يه نوع كماچ درست كنم كه تو روغن سرخ ميشه ميتونم به جاى خمير مايع از جوش شيرين و آبليمو استفاده كنم؟خمير دوبرابر نميشه؟بَعْدِ پخت خوب ميشه؟يعنى توى نون سفت نميشه؟

  19. Sepideh

    سلام
    به جاي بكينك پودر تو كيك ميشه از جوش شيرين استفاده كرد ك پفش بيشتر شه؟؟؟چقد لازمه كه خوب پف كنه؟؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *