«

»

شهریور ۱۷

قیقناق؛ دسر آذر بایجانی بدون گلوتن

با تشکر از سرکار خانم جعفری برای ارسال طرز تهیه این دسر

مواد لازم جهت تهيه قيقناق:

سيب زميني: 2عدد متوسط

تخم مرغ: 3عدد

زعفران ساييده شده: به ميزان دلخواه

روغن مايع: به مقدار لازم (جهت سرخ كردن)

 

طرز تهيه:  سيب زميني ها را كاملا پخته و با رنده ريز، رنده مي كنيم؛ سپس تخم مرغ ها و زعفران را به آن اضافه مي كنيم و خوب هم مي زنيم تا كاملا مخلوط شوند و مايعي كمي سفت تر از ماست بدست آيد.

مايع را به كمك قاشق به صورت گرد در روغني كه از قبل داغ شده مي ريزيم تا كاملا سرخ شود؛ وقتي كه دو طرف قيقناق طلايي شد آن را از روغن خارج كرده و در شيره قرار مي دهيم؛ قيقناق ها پس از نيم ساعت يعني وقتي كه خنك شدند و اصطلاحا شيره به خوردشان رفت آماده سرو كردن مي باشند. دقت فرماييد روغن در ماهي تابه اين قدر باشد كه روي قيقناق ها را بپوشاند.

مواد لازم جهت تهيه شربت قیقناق:

شكر: 2ليوان

آب: 1ليوان

زعفران ساييده شده: به ميزان دلخواه

آبلیمو: یک قاشق چایی خوری

 

طرز تهيه : مخلوط آب، شكر و زعفران را روي گاز قرار مي دهيم تا بجوشد و قوام بيايد؛ سپس شربت را كنار مي گذاريم تا كاملا سرد شود. در آخر یک قاشق چایی خوری آبلیمو به شربت اضافه می کنیم تا شکرک نبندد.

*چطور بفهميم مايع قوام آمده؟  قطره اي از شربت را روي ناخن مي ريزيم اگر شربت از روي ناخن نريخت و خود را گرفت نشان می دهد که قوام آمده است.

 

1 comment

  1. fatemeh

    مادر من تبریزی هستن و همیشه قیقناق رو به همین روش درست میکردن
    خیلی شیوه های متفاوتی بود وقتی سرچ میکردم
    ولی این رو که پیدا کردم بسیار ذوق زده شدم:)خیلییی ممنونم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *