«

»

آذر ۱۳

کیک اسفنجی ذرت

با تشکر از آقای امینی راد برای ارسال این دستور پخت

مواد لازم :
آرد ذرت بدون گلوتن : 7 قاشق غذا خوری
پودر شکر: 7 قاشق غذا خوری
تخم مرغ: 7 عدد
وانیل بدون گلوتن: 2/1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر بدون گلوتن: 1 قاشق مرباخوری
روغن مایع: 5/2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
1- زرده و سفیده تخم مرغ ها را با دقت در دو ظرف از هم  جدا می کنیم.
2- سفیده تخم مرغ ها را 5 دقیقه خوب می زنیم تا سفت شود و از ظرف نریزد.
3- وانیل را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
4- زرده تخم مرغ ها را هم با پودر شکر خوب میزنیم تا سفید رنگ و کشدار شود.
5- سفیده تخم مرغ ها را در چند مرحله و کم کم  به آن اضافه نموده و مخلوط می کنیم.
6- مایع باید همچنان پف کرده باقی بماند.
7- آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و 4 بار الک می کنیم.
8- آرد را نیز کم کم و بتدریج به مواد اضافه می کنیم ،اگر  یکباره اضافه کنیم کیک پف نمیکند.
9- سپس روغن مایع را اضافه می کنیم.
10-  فر را ده/10 دقیقه قبل روشن می کنیم تا گرم شود.
11-  قالب را چرب نموده و مواد را داخل آن می ریزیم.
12- مدت پخت کیک نیم ساعت است در دمای 175 درجه سانتیگراد.
13- بعد از نیم ساعت یک چنگال در کیک فرو می کنیم اگر مواد کیک به چنگال نچسبید کیک آماده است.
نکات مهم :
1- همزن و ظرفی که سفیده تخم مرغ ها را با آن میزنیم نباید چرب یا خیس باشد زیرا مایه کیک پف نمی کند .
2- هنگام جدا کردن زرده از سفیده تخم مرغ نباید حتی به اندازه خیلی کم زرده داخل سفیده شود .

16 comments

Skip to comment form

  1. مامان نگار

    یعنی فقط 7 قاشق آرد ذرت برای 7 تا تخم مرغ کافیه ؟
    لطفا طرز تهیه آرد ذرت رو هم بگید.

    1. مدیر سایت

      با سلام،
      این سوال را باید آقای امینی راد پاسخ بده.
      برای تهیه آرد هم می توانید از طریق بخش “تماس با ما” سایت، درخواست خودتان را ارسال فرمایید.

  2. ملیحه

    سلام بکینگ پودر بدون گلوتن رااز کجا تهیه کنیم؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      به لینک زیر مراجعه کنید:
      http://glutenfree.ir/?p=225

  3. محسن امینی راد

    با سلام بله تعداد 7 قاشق آرد برای تعداد 7 عدد تخم مرغ کافی است البته از قاشق سوپخوری استفاده کنید بهتر است
    البته از نام کیک هم مشخص است کیکی کاملا پف کرده و توخالی و بسیار خوش رنگ و خوشمزه است
    نوش جان

  4. شادی

    منظور از 1واحد جوش شیرین+2 واحد کرم تارتار …………. 1 قاشق سوپ خوری؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      اگر منظورتون بکینگ پودر بدون گلوتن است، بستگی داره که چقدر می خواهید بکینگ پودر درست کنید. مهم اینه که دو برابر جوش شیرین کرم تار تار بریزید.

  5. فائقه

    برای تهیه بکینگ پودر : کرم تارتار با پودر تار تار فرق داره؟ یا هردوش یکیه؟؟؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      فرقی ندارند، با دو اسم شناخته می شود.

  6. بابایی

    تخم مرغ زیاد برای حساسیت پوستی سلیاکی ها مانعی نداره؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      در صورتی که فرد بیمار به تخم مرغ حساسیت نداشته باشد، مصرف آن بلامانع است.

  7. mona

    ببخشید من مامانم بیماری سیلیاک داره میخاستم بدونم ب فر دسترسی ندارم باتوتستر با قابلمه قابله پختنه؟

    1. مدیر سایت

      سلام
      با قابلمه آزمایش نکردیم اما خودتون می تونید این کارو بکنید و تجربتونو به ماهم بگید تا به اشتراک بگذاریم.
      در مورد پخت قابلمه ای هم به این نکته توجه کنید تا وقتی کیک خودشو نگرفته در قابله را باز نکنید.
      منظورتونو از توستر متوجه نشدم.

  8. mary

    سلام، میخواستم بدونم با ماکروفر هم میشه درستش کرد?

    1. مدیر سایت

      سلام
      بله می شه درست کرد اما درجه و مدت زمانش با فر فرق می کند.
      باید خودتون امتحان کنید.

  9. hesam lj

    دوستان این روش هم من قبلا در تهیه بیسکوییت و کیگ گندم استفاده میکردم و الان با مخلوط آدر ذرت و برنج و نشاسته ذرت امتهان کردم و خیلی معقول شد

    مواد لازم :
    ۱بسته ارد ذرت گلها ۲۰۰ گرمی
    ۱۰۰ گرم ارد برنج
    ۱۰۰ گرم نشاسته ذرت ترجیحن نوع مرغوب آلمانی ( به صورت فله ای لوازم قنادی ها میفروشن)
    سفیده تخم مرغ ۵ عدد
    یکلیوان شیر
    یک قالب ۱۰۰ گرمی کره پاستوریزه
    نوک قاشق جوش شیرین+ یک قاشق غذا خوری آبلیموی تازه
    رنده پوست پرتغال ۱ قاشق غذا خوری (خیلی ریز)
    دانه کنجد تازه جهت تزیین روی کیک
    ۳ لیوان شکر یا پودر قند یا شهد خرما

    طرز تهیه:
    سفیده تخم مرغها را با هم زن زده تا کاملا پف کرده و حجیم شود بعد کره را قبلا گرما داده تا مایع شود داخل ظرف تخم مرغها ریخته و هم بزنید
    سپس رنده پوست پرتغال رو اضافه و هم زده و شکر یا پودر قند یا شهد خرما را اضافه و مخلوط را هم زده
    و در اخر مخلوط جوش شیرین و آبلیمو که قبلا با هم ترکیب شده اند را اضافه میکنیم
    و سپس این مایع را به ارامی داخل ارد ریخته و شیر هم به آن اضافه میکنیم و شروع به هم زدن با هم زن میکنیم
    در صورتی که مایع خیلی غلیط بود مقدار کمی به آن اب اضافه میکنیم
    بعد از ۷ دقیقه مخلوط کردن کاملا مایعی کش دار و معطر و بدست میاد که اماده ریختن در قالب کیک میباشه و روی ان با کنجد تزین میکنیم
    فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد( یا مکروفر را در پخت ترکیبی روی دمای ۱۸۰ درجه تنطیم) و سپس به مدت ۳۰ دقیقه کیک را داخل فر یا (مایکرویو ر با وضعیت پخت ترکیبی) قرار میدیم و بعد از پخت از فر در اودرده و اجازه میدیم که سرد شود.

    نکته: میتوان بجای پوست پرتغال رنده شده از پودر کاکائو یا وانیل بدون گلوتن یا حتی گلاب هم استفاده کرد.

    نوش جان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *