«

»

آبان ۱۷

همايش ملي يك روزه سلياك با حضور معاونين وزارت بهداشت و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برگزار شد

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: همايش ملي يك روزه سلياك براي بيماران سلياك توسط پژوهشكده بيماريهاي گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران و با حضور جمع كثيري از مسئولين مجلس شوراي اسلامي، وزارت بهداشت و شوراي اسلامي شهر تهران در بيمارستان شريعتي برگزار شد.

IMG_6526

همايش ملي يك روزه سلياك توسط  پژوهشكده بيماريهاي گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري انجمن حمايت از بيماران سلياكي و با حضور دكتر شهرياري، رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، دكتر ملك زاده و دكتر ديناروند به ترتيب معاون تحقيقات و فن آوري و غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دكتر حافظي و دكتر انصاري اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران و جمع كثيري از اساتيد، دانشجويان و بيماران سلياكي صبح امروز پنج شنبه 16 آبان ماه 92 در سالن شهيد پيرويان بيمارستان شريعتي تهران برگزار شد.
در ابتداي اين همايش دكتر هانيه مرادي دبير همايش، گفت: بيماري سلياك، نوعي بيماري گوارشي است كه به پرزهاي روده كوچك آسيب مي‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذي مي‌شود، افرادي كه به بيماري سلياك مبتلا هستند پروتئيني به نام گلوتن را كه در گندم، جو، چاودار و احتمالاً جودو سر وجود دارد، نمي‌توانند تحمل كنند.
وي افزود: زماني كه بيماران مبتلا به سلياك، غذاهاي حاوي گلوتن مصرف مي‌كنند، سيستم ايمني بدن آن‌ها پاسخي را به صورت تخريب روده كوچك صادر مي‌كند كه اين تخريب به خصوص در پرزهاي انگشتانه‌اي روده كه مواد مغذي داخل آنها جذب مي‌شوند، ايجاد مي‌شود و به دنبال آسيب پرزهاي روده‌اي فرد بدون توجه به مقدار غذايي كه مي‌خورد، مبتلا به سوء تغذيه مي‌شود.
دكتر مرادي با اشاره به اينكه در ابن بيماري سيستم ايمني خود فرد سبب تخريب و آسيب پرزهاي روده كوچك مي‌شود؛ يادآور شد: بيماري سلياك به عنوان يك بيماري خود ايمني ناميده مي‌شود و از طرفي ديگر مواد مغذي جذب بدن فرد نمي‌شوند، مي‌تواند به عنوان يك بيماري سوء جذبي مورد نظر قرار گيرد.
دبير همايش، خاطر نشان كرد: بيماري سلياك يك انتروپاتي مزمن روده باريك است كه وابسته به ايمني است و افرادي كه ژن مثبت از نظر بيماري سلياك دارند، هنگاميكه از رژيم گلوتن دار استفاده ميكنند بيماريشان شعله ور مي شود.
در ادامه دكتر بيژن شهبازخاني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، گفت: امروزه بيماري سلياك يك بيماري مزمن شايع در ميان كودكان و بزرگسالان است و افزايش ميزان تشخيص اين بيماري، منجر به انجام تحقيقات فراواني در اين زمينه شده است.
وي با اشاره به اينكه درمان اين بيماري رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن براي تمام عمر بيمار است؛ افزود: بايد موادغذايي مخصوص فاقد گلوتن براي بيماران سلياكي تهيه شود.
دكتر شهبازخاني تصريح كرد: بيماري سلياك يكي از شايعترين بيماريهايي است كه هم محيط (گلوتن) و هم فاكتورهاي ِژنتيكي (ژن HLA,non HLA)روي آن تاثير دارند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران؛ عدم وجود غذاي مناسب، گراني مواد غذايي موجود، استاندارد نبودن مواد غذايي و عد م وجود ازمايشگاه مناسب را از مشكلات بيماران سلياكي عنوان كرد.
وي نيازهاي مهم بيماران سلياكي را؛ غذاي مناسب وارزان قيمت، داروهاي فاقد گلوتن، كنترل كيفي دارو وغذا و مراكز درماني و ازمايشگاهي دانست.
دكتر شهبازخاني با اشاره به اقدامات مهم و ارزشمند انجمن حمايت از بيماران سلياكي و پژوهشكده گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران؛ تاكيد كرد: تصويب بودجه اختصاصي جهت رفع مشكلات بيماران در لايحه بودجه سال 92 و تعامل با شركت هاي مواد غذايي از فعاليت هاي شاخص براي بيماران سلياكي در كشور است.
سپس دكتر رضا ملك زاده معاون تحقيقات و فن اوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به علايم اين بيماري كه، پوكي استخوان و كم خوني، ضعف و سستي، اسهال، درد شكم و آفت دهاني مزمن است اشاره كرد و اظهار داشت: روده تحريك پذير يكي ديگر از علايم بيماري سلياك است كه اين بيماري در ايران شايع است و بر اساس مطالعات گوناگون انجام شده در كشور تقريباً 10 درصد مردم مبتلا به اين بيماري هستند.
وي تاكيد كرد: يك سوم افرادي كه بيماري روده تحريك پذير دارند، علايم آنها مربوط به حساسيت به گلوتن است زيرا وقتي مصرف نان را قطع مي كنند علايم آنها نيز برطرف مي شود.
وي گفت: اغلب موارد بيماري سلياك، ژنتيكي است اما اين بيماري واگيردار يا سرطاني نيست.
پس از آن دكتر رسول ديناروند معاون غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، گفت: در 5 سال اخير كه براي اولين ‌بار مسئله بيماران سلياك پيگيري شد فكر مي‌كرديم فقط چند صد نفر مردم در كشور به بيماري سلياك مبتلا شدند در حالي كه آمار خيلي بيشتر از اينها است و اكنون با 3 ميليون نفر جمعيتي سروكار داريم كه نبايد گلوتن موجود در آرد گندم يا جو را مصرف كنند و بايد برنامه‌اي انديشيده شود تا مانند كشورهاي خارجي غذاهاي فاقد گلوتن تهيه و در دسترس قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه در سال‌هاي گذشته در سازمان غذا و دارو كار چنداني براي تهيه غذا و داروهاي فاقد گلوتن انجام شده، خاطر نشان كرد: البته كارهاي كوچكي مانند ارسال يك بخشنامه به دانشگاه‌هاي علوم پزشكي براي ساماندهي كارگاه‌هاي كوچك يا افرادي كه نان بدون گلوتن توليد مي‌كنند ابلاغ شده است.
توضيح اينكه؛ در همايش ملي يكروزه سلياك دكتر شهرياري رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با توجه به نگاه ويژه مجلس به حوزه سلامت تاكيد كرد؛ دولت و مجلس به سلامت روحي و جسمي آحاد مختلف جامعه توجه خاص دارند و همچنين براي تخصيص بودجه مناسب براي درمان بيماري و بيماران خاص، عزم جدي را در دستور كار خود قرار داده اند كه اميدواريم بهره آن را همگي از نزديك شاهد باشيم.
بنابراين گزارش؛ در خاتمه همايش ملي يكروزه سلياك، با حضور اساتيد و متخصصين دانشگاه علوم پزشكي تهران به سوالات بيماران سلياكي و خانواده اين عزيزان پاسخ داده شد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات پزشکی درمانی تهران، خبرنگار: الهام علي ، عكس: ولي اللهي

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *